Van der Vaart begrijpt niets van keuzes bij Ajax

Afgelopen zondag speelde Ajax gelijk tegen Feyenoord (1-1). Dit was alweer de zesde wedstrijd op rij zonder overwinning in de eredivisie. Rafael van der Vaart zag ‘echt slecht’ spel en vond met name dat de aanvoerder van Ajax, Dusan Tadic, door de mand is gevallen bij de Amsterdammers: “Hoe is het toch in hemelsnaam mogelijk dat hij steeds negentig minuten mag blijven staan?”, aldus Van der Vaart bij Studio Voetbal.

Alfred Schreuder zette Tadic in de basis op de linkerkant van het veld, in de tweede helft kwamen Steven bergwijn en Francisco Conceição in de ploeg en is Tadic naar de rechterkant verhuisd. Tadic had volgens SofaScore een passnauwkeurigheid van 61%, kwamen slechts 3 van de 10 voorzetten die hij gaf bij een teamgenoot en verloor Tadic maar liefst negentien keer de bal aan de Rotterdammers.

Verbazing bij Van der Vaart

Rafael van der Vaart heeft zich tijdens de klassieker mateloos zitten ergeren en dat begon al bij de netten die waren neergezet in de Kuip. Het spel van de Amsterdammers had echter ook geen positieve werking op de gemoedstoestand van Van der Vaart. “Het was echt… Jeetje, wat is dat slecht. Dit had ik niet verwacht”, aldus Van der Vaart over het spel van Ajax.
van der Vaart vond naast Dusan Tadic ook Steven Berghuis ‘dramatisch’ en Davy Klaassen ‘geen knikker raken’: “Dan ga je kijken naar Schreuder. Is het zijn schuld? Hij is eindverantwoordelijk, maar dat geeft je als speler toch niet het recht elke bal aan Feyenoord te geven”, stelt Van der Vaart.

Rick Van Zon

Learn More →

Geef een antwoord