Salah-Eddine wilt volgend jaar basisspeler worden bij Ajax 1

Ajax logo

Anass Salah-Eddine is een speler van Ajax die op huurbasis speelt bij FC Twente die het zaterdagavond tegen elkaar opnemen. Al speelt hij lang niet alles bij de club uit Enschede.

“Het gaat op zich wel goed. Ik heb nog niet zoveel minuten gemaakt als waar ik op had gehoopt, maar wat niet is, kan nog komen” zei Salah-Eddine. “Ik weet dat ik er heel dicht tegenaan zit. We hebben nog een half seizoen, dus er kan nog van alles gebeuren.”

Salah-Eddine heeft nog niet veel speelminuten mogen maken maar desondanks is FC Twente-trainer Ron Jans wel tevreden met de verdediger. Ook Salah-Eddine begrijpt zijn reserverol. “De trainer vertelde me van de week nog dat ze heel tevreden zijn met mij”, vertelde hij. “Het team draait top en Gijs Smal doet het ook gewoon goed. Ik heb het heel goed gedaan in de wedstrijden waarin ik heb gespeeld. Ik heb mijn kwaliteiten laten zien. Ze weten wat ze aan mij hebben, maar toen ik arriveerde was het seizoen al begonnen. We staan vierde dus is er geen reden om het elftal overhoop te halen.”

Ajax-huurling Salah-Eddine zou graag volgend jaar basisspeler willen worden. 

De Ajacieden

Terwijl Ajax een lastig seizoen heeft en uitgeschakeld werd in de Champions League draait FC Twente fantastisch. “Ik vind het jammer en ik zag het niet aankomen”, gaat Salah-Eddine verder. “Ajax is nog steeds mijn club, ik heb er een meerjarig contract. Het komt wel goed met Ajax.”

“Het liefst keer ik na dit seizoen terug bij Ajax 1. Er moet gekeken worden of daar plek voor is. Anders zullen we verder moeten kijken. Het doel is natuurlijk nog steeds om bij Ajax een vaste basisspeler te worden en van waarde te kunnen zijn voor de selectie. Als ik mijn ideale situatie zou mogen schetsen, sta ik volgend jaar in de basis bij Ajax. Maar de toekomst is niet te voorspellen”, aldus Salah-Eddine.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Vandaag Direct

Milan Mertens

Youtube = EchtEenMilan Instagram: echteenmilannl en Milansavondshow

Learn More →