Rechtsback uit Mexico in belangstelling van Ajax en PSV

Met Sanchez al als Mexicaanse rechtsback bij Ajax willen ze er graag een tweede aan toevoegen. Ook PSV staat bekend als een club die graag Mexicanen aantrekt.

Het betreft Kevin Álvarez. De rechtsback van Pachuca en het Mexicaanse elftal staat in de belangstelling van Ajax, PSV en Club América.  Doordat Álvarez interesse geniet vanuit Europa is de reden dat hij niet binnen Mexico van club wilt veranderen. Maar hoe lang gaat hij voet bij stuk houden?

Club América is haastig op zoek naar een nieuwe rechtsback om een serieuze gooi te doen naar het kampioenschap. Álvarez was niet de eerste keus van de club uit de hoofdstad van Mexico. Maar hij is wel een van de meest interessante opties. Immers zitten veel clubs uit Europa achter hem aan. Pachuca vraagt tussen de 9,5 miljoen tot 10,5 miljoen euro voor zijn overstap.

Club América probeert de vraagprijs te drukken. Pachuca is geïnteresseerd in Federico Viñas en zo bieden hun een totaalpakket aan: de Uruguayaanse aanvaller plus 5,5 miljoen euro voor Álvarez. De rechtsback wilt echter graag naar Europa. Lokale media vertellen wel dat hij mogelijk van gedachten kan veranderen als Ajax en PSV niet concreter worden. 

Ajax en PSV zijn geïnteresseerd in de Mexicaanse international en rechtsback Kevin Álvarez.

De Ajacieden

De wk-deelnemer heeft volgens FootballTransfers een transferwaarde van 3,5 miljoen euro. Daarin heeft hij 24 gele kaarten, 2 rode kaarten, 11 assists en 3 doelpunten aan bij gedragen. De tienvoudige international heeft zeventig minuten op het WK in Qatar gespeeld.

Ajax lijkt goed te zitten op de rechtsback positie met Jorge Sánchez en Devyne Rensch. Sánchez is ook een Mexicaans international die afgelopen zomer voor vijf miljoen euro overkwam van Club América.

Ook is de vraag of PSV een nieuwe rechtsback nodig heeft. Op die positie beschikken de Eindhovenaren over Phillipp Mwene, Jordan Teze en Mauro Júnior. Ook hebben ze nog Shurandy Sambo die verhuurd wordt aan Sparta Rotterdam.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Vandaag Direct

Milan Mertens

Youtube = EchtEenMilan Instagram: echteenmilannl en Milansavondshow

Learn More →