Opvallende uitspraak Daley Blind: “Ik zie mezelf ooit weer terugkeren, op welke manier dan ook”

Na een conflict met trainer Alfred Schreuder is Daley Blind via de achterdeur vertrokken bij Ajax. De club waar Blind de complete jeugdopleiding doorliep en na een huurperiode bij FC Groningen definitief doorbrak bij Ajax. De verdediger groeide bij Ajax uit tot een volwaardig international en speelde het WK 2014 met oranje en verdiende daarmee een transfer naar Manchester United. In 2018 keerde de verdediger terug naar Amsterdam. “Dat doe ik niet zomaar”, stelt Blind doelend op zijn liefde voor de Amsterdamse club.

De verdediger tekende uiteindelijk bij de Duitse topclub Bayern München, maar laat in de Football Is Life-podcast van FC Afkicken in gesprek met onder andere Siem de Jong weten dat hij, ondanks een ‘gebroken hart’, zichzelf ziet terugkeren in de Johan Cruyff Arena: “Ik voel me wel verbonden aan de club. Ik ben Ajacied”, aldus Blind.

Nog altijd pijnlijk

Blind blikt terug op een zeer ‘pijnlijke periode’ bij Ajax, doelend op zijn afscheid bij de club: “Het is nog altijd pijnlijk dat ik niet meer bij Ajax speel. Ik had mij voorgesteld om te eindigen bij Ajax”, verteld de verdediger, die toegeeft dat hij wel altijd de deur heeft opengehouden voor een nieuw avontuur. “Het was wel mijn intentie om mijn voetbalcarrière bij Ajax af te sluiten”, aldus Daley Blind die verteld dat de hele gang van zaken binnen de club hem veel pijn hebben gedaan. “Wat het meeste pijn deed? Dat is hoe de club mij heeft behandeld, waardoor ik gedwongen werd om een andere club te zoeken”, verteld de 99-voudig international van Oranje.

Rick Van Zon

Learn More →

Geef een antwoord