Ocampos keert terug naar het Spaanse Sevilla

Volgens Relevo komt er dinsdag definitief een einde aan de huurperiode van Lucas Ocampos bij Ajax.

Sevilla zou Ajax naar verluidt ‘onder druk’ gezet hebben om Ocampos vervroegd terug te laten keren zonder al te veel geld kwijt te zijn. Een voortijdig einde aan de huurperiode van Ocampos zat er al langer aan te komen. De afgelopen maanden is Ocampos nauwelijks in de plannen van Schreuder voorgekomen waardoor de Argentijn ontevreden was over zijn speeltijd.

Ocampos is 1 wedstrijd in de basis gestart en heeft 3 wedstrijden mogen invallen. In totaal kwam de Argentijn 114 minuten in actie voor de Amsterdammers en produceerde hij geen goals of assists.

Ajax lijdt naar verluidt verlies van 9 miljoen euro

Ocampos zou in eerste instantie definitief worden overgenomen door Ajax, maar daar stak de Raad van Comissarissen in Amsterdam een stokje voor. Uiteindelijk kwam de Argentijnse aanvaller op huurbasis en werd er voor een periode van één seizoen 4 miljoen euro betaald aan Sevilla.
Volgens Relevo is Ajax dit bedrag kwijt en moeten de Amsterdammers ook nog is opdraaien voor de salariskosten van de Argentijn, die worden geschat op zo’n 5 miljoen euro.

Rick Van Zon

Learn More →

Geef een antwoord