Mega schorsing hangt De Ligt boven het hoofd

Er hangen voor verschillende (oud-) Juventus spelers forse schorsingen boven het hoofd na het fraudeschandaal van de Turijnse club. De Oude Dame kreeg van de week te horen dat zij een puntenaftrek van maar liefst 15 punten hebben gekregen in de competitie door financiƫle fraude. De aanklager vroeg in eerste instantie om 9 punten, maar dat werden er dus 15.

Volgens Italiaanse media journalist Paolo Ziliani wordt er nu ook een onderzoek gedaan naar maar liefst 23 (oud-) spelers van Juventus. Als uit onderzoek blijkt dat deze spelers, waaronder Matthijs de Ligt, Christiano Ronaldo en Giorgio Chiellini, schuldig bevonden worden aan het accepteren van een lager salaris dan oorspronkelijk hun salaris zou zijn, wacht hun een mega schorsing op van minimaal 30 dagen, zelfs als ze niet meer voor Juventus spelen.

Het onderzoek is gestart nadat Matthijs de Ligt en Mattia De Sciglio screenshots van whatsapp gesprekken met de aanklager hadden gedeeld. In deze gesprekken was te lezen dat Giorgio Chiellini haarfijn uitlegde hoe Juventus fraude had gepleegd.

Juventus is overigens niet de enige club die fraude gepleegd zou hebben en dus onderzocht wordt. Ook Napoli wordt onderzocht, mogelijk zouden zij fraude hebben gepleegd bij het binnenhalen van Victor Oshimen.

Rick Van Zon

Learn More →

Geef een antwoord