Jong Ajax met 9 man kansloos ten onder tegen De Graafschap

Ajax kleedkamer

Jong Ajax heeft vanavond in de Keuken Kampioen Divisie met 3-0 verloren van de superboeren uit Doetinchem.

Jong Ajax heeft vanavond niet weten de winnen in de Vijverberg van De Graafschap. De ploeg van hoofdtrainer John Heitinga wist met 9 man geen grote indruk te maken. Bij de Amsterdammers maakte Chahine van Bohemen zijn basisdebuut in Jong Ajax. De overige namen die Heitinga heeft gekozen waren: de Graaff (DM), van Bohemen (LA), Hato (LCV), Warmerdam (RCV), Gooijer (RA), Hlynsson (LCM), Misehouy (CM), Cliff Robbie Vos (RCM), Hansen (LVA), Banel (SP) en Martha (RVA).

In de eerste helft van de wedstrijd kwamen de superboeren in de 26e minuut op voorsprong door een doelpunt van Charlison Benschop. Vlak voor rust ging het helemaal mis voor Jong Ajax nadat Kristian Hlynsson een dubieuze rode kaart kreeg van scheidsrechter Timmer. Na rust wist Jong Ajax geen kansen te creëren en kreeg het even later in de 60e minuut de 2e directe rode kaart nadat invaller Viereck binnen 40 seconden een directe rode kaart kreeg. De Graafschap tikte makkelijk over het veld en maakte in de 83e minuut en de 92e minuut nog de 2- en 3-0 waardoor de 3 punten in Doetinchem bleven.

23 januari krijgt Jong Ajax nummer 9 op de ranglijst Roda JC op bezoek. Hlynsson en Viereck zullen deze wedstrijd missen door hun opgelopen rode kaarten.

Tekst gaat door onder de video

Jong Ajax blijft hierdoor op plaats 14 staan op gelijke punten met ADO Den Haag wat vanavond knap wist te winnen van nummer 3 op de ranglijst MVV Maastricht.

De overige uitslagen in de Keuken Kampioen Divisie:

ADO Den Haag 2-1 MVV Maastricht
Helmond Sport 2-2 NAC Breda
Roda JC 1-1 Top Oss
Telstar 1-0 Jong AZ

Rick Van Zon

Learn More →

Geef een antwoord