Deens supertalent vertrekt naar FK Bodø/Glimt

Ajax laat het voormalige Deense supertalent Jeppe Kjaer naar het Noorse FK Bodø/Glimt vertrekken. Dit meldt de Noorse nieuwswebsite Nettavisen. De achttienjarige aanvaller was pas sinds september 2020 in dienst bij de Amsterdammers, maar wist tot nu toe niet te overtuigen.

Het contract van Kjaer liep bij de Amsterdammers nog door tot juni van dit jaar. Zowel Ajax als de speler hebben groen licht gegeven voor de transfer. Hierdoor zal de aanvaller zijn carrière voortzetten in Noorwegen. Kjaer zou vorige week al een bezoek hebben gebracht aan Bodø/Glimt en te horen hebben gekregen wat de club met hem van plan is. Daar was hij van onder de indruk.

De Deense aanvaller zou inmiddels weer in Noorwegen zijn om de transfer af te ronden en kan spoedig een medische keuring ondergaan. In september 2020 maakte Kjaer nog de overstap van het Deense AC Horsens naar Amsterdam. In zijn thuisland werd de vleugelaanvaller gezien als een van de grootste talenten van het land.

Bij Ajax liep het niet zoals gewenst. In de jeugdteams van Ajax kwam Kjaer maar tot 28 wedstrijden waarin hij 4 keer tot scoren kwam. Bodø/Glimt komt in februari weer in actie in de play-offs van de Conference League. De Noren nemen het dan op tegen het Poolse Lech Poznan.

Rick Van Zon

Learn More →

Geef een antwoord