Column: Veltman en Tete zouden nu niet misstaan bij Ajax

Joel Veltman - Ajax

Vandaag speelt Ajax om 9 uur zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar. De tegenstander van vandaag: FC Twente. Tijd voor weer eens een overwinning, na een reeks aan slechte resultaten wist Ajax tegen FC Den Bosch voor het eerst weer eens de nul te houden. Iets waar we op kunnen bouwen. De leegloop van spelers lijkt ook afgelopen te zijn met 6 spelers die weer terugkeren in de selectie.

Ajax speelde tegen Den Bosch met een opstelling waar we weinig keus hadden wie er neer te zetten, een blessure/griepgolf zorgde ervoor dat iedere positie dun bezet was. Ajax heeft in het verleden veel verdedigers laten gaan die in het buitenland toch lijken te slagen. Kijk naar Perr Schuurs, Joel Veltman, Kenny Tete, Sven Botman. Vergeleken met een Devyne Rensch zou ik toch de voorkeur hebben aan Kenny Tete. De rechtsback van Fulham is momenteel een onbetwiste basisspeler in de Premier League. Ook Joël Veltman doet het uitstekend, hij speelt erg goed en kan makkelijk mee bij de nummer 8 van de Premier Leauge. Wie zet je er dan liever neer centraal achterin? Calvin Bassey of Joël Veltman.

Als we dan kijken naar het beleid lijkt het toch niet erg soepel te gaan wat betreft bankzitters bij Ajax. Zo zijn er veel talenten verspeeld die het bij andere clubs op een toch goed niveau spelen. Natuurlijk slaagt niet iedereen bij Ajax maar word er hier wel goed gehandeld? Kan je spelers niet meer zekerheid geven voor de toekomst waardoor ze toch willen blijven? Nu betaal je 20miljoen voor Bassey terwijl je die 20miljoen ook kan besparen en je eigen spelers de kans geven, Perr Schuurs hadden we immers nog in de selectie.

Zo worden er onnodige bedragen uitgegeven waardoor je minder kan uitgeven aan spelers die ons versterken in plaats van op hetzelfde niveau blijven hangen. Ook kan je dan misschien de crisis opvangen. De drankprijzen gaan uit hun dak. En nu met blessures kom je mensen van een goed niveau tekort, dat zagen we maar weer.

Levi Broekhuizen

Mijn naam is Levi Broekhuizen, ik ben geboren in Utrecht en ben 19 jaar oud. Momenteel woon ik in Lopik en doe ik de studie Journalistiek aan de Hogeschool in Utrecht. Op jonge leeftijd begon ik al met schrijven, ik ben liefhebber van voetbal en vond het vroeger erg leuk om te schrijven over sport. Daar is mijn liefde voor de journalistiek ontstaan. Momenteel heb ik de droom om aan de slag te gaan in de misdaadjournalistiek, waarbij ik via deze opleiding de eerste stap heb gezet op weg naar deze droom.

Learn More →

Geef een antwoord