Crisisoverleg bij Ajax: Schreuder blijft, maar krijgt nieuwe assistent

Alfred Schreuder mag voorlopig, na de slechte reeks wedstrijden, aanblijven als trainer van Ajax. Dat is de uitkomst na het crisisoverleg van maandag, zo meldt de telegraaf. Wel krijgt Schreuder vermoedelijk de beschikking over een extra assistent.

Zondag pakte Ajax met veel moeite een troosteloos punt tegen Feyenoord (1-1), maar weet al in geen 6 wedstrijden de drie punten binnen te slepen. Twee dagen voor De Klassieker gaf de selectie ook nog eens aan ontevreden te zijn over de huidige staf, in gesprek met mental coach Joost Leenders. Dat gesprek was aangevraagd door de spelersraad*.

Na het gelijkspel in De Klassieker was er een crisisoverleg waarin is besloten dat Alfred Schreuder voorlopig mag blijven als hoofdtrainer van de club. De Ajax-leiding erkent dat er bepaalde beloftes naar Schreuder niet zijn waargemaakt. Ook bespeurt het de veerkracht in het team en gaat het er vanuit dat in de komende reeks wedstrijden tegen FC Volendam (thuis), Excelsior (uit), RKC Waalwijk (thuis) de volle buit te pakken, zo stelt De telegraaf.

Wel is er een grote kans dat Schreuder een extra assistent erbij krijgt. Volgens De Telegraaf werd er reeds voor het gesprek besloten om ‘de boel een beetje op te schudden’. Wie de Amsterdammers bij de staf gaat versterken is nog niet duidelijk.

Bogarde

Het AD benadrukt dat de onvrede uit de spelersgroep niet alleen gericht is op Alfred Schreuder. Zo ontspringen ook de assistenten niet de dans en zouden volgens meerdere spelers meer of juist minder op de voorgrond moeten treden. In het kielzog van Schreuder ging Matthias Kaltenbach bij Ajax aan de slag, terwijl Michael Reiziger en Richard Witschge bleven zitten.

Winston Bogarde moest juist vertrekken bij de Amsterdammers, maar meerdere spelers zouden hem graag zien terugkeren bij de staf.

Rick Van Zon

Learn More →

Geef een antwoord