Column: Eens Ajacied, altijd Ajacied!

Het is moeilijk om te beginnen. Waarom ik dit zolaat post? Ik twijfelde of ik dit wel moest posten. Na afgelopen zondag is het gat 5 punten, en het aller ergste is nog dat we de 3 punten ook niet verdienden. Daar stonden we dan. Hoewel de kritiek al speelde, begonnen we met de verwachting op 3 punten.

Na een moeilijke week, na het puntenverlies tegen Heerenveen(4-4) en het slechte optreden van Lamprou moest er wat veranderen. Ajax stelde orde op zaken. Ajax kocht een tweede keeper, de opstelling veranderde en we haalde weer eens de halve finale van het bekertoernooi.

Het zag er goed uit. De donderdag stonden we 3-0 voor tegen Heerenveen. Geen vuiltje aan de lucht. Na een moeizame tweede helft werd er alsnog gewonnen met 3-1. Fans, spelers en staf, allemaal tevreden. De volgende wedstrijd was tegen Feyenoord.

Vol vertrouwen gingen we naar Rotterdam: ‘we zouden het wel even doen, makkie.’ Het verliep toch anders dan gehoopt.

We kwamen 0-1 voor. We speelden aantrekkelijk voetbal, en waren vooral effectief. Na 10 minuten hielden we rekening met een ruime overwinning. Het verliep toch anders, feyenoord had vrij snel orde op zaken gesteld door de 1-1 en later zelfs de 2-1 te maken. We kwamen gelijk, hoewel het niet helemaal terecht was, maar de ontlading was er. We begonnen weer rustig te voetballen totdat plotselling kort voor rust de 3-2 kwam. Daar stonden we dan, met onze mond vol tanden. Maar het ging erger? Wat is er aan de hand met ons aller Ajax? Voor de winterstop speelden we goed, weinig tegengoals, maar nu? Het ging helemaal anders. Na de 4-2 en de 5-2 viel er zelfs ook nog de 6-2.

De teleurstelling was groot, maar ook een goed leermoment, want is het niet gewoon beter om iedereen het vertrouwen te geven? In plaats van iedereen te wisselen. Is het niet beter om mensen te laten staan? Mensen kunnen aan elkaar wennen en meer op elkaar inspelen.

Ook is de transfer van Frenkie naar Barça misschien te vroeg bekend gemaakt. Frenkie speelt niet meer zoals hij altijd speelt. Hij denkt dat hij er al is, terwijl dat totaal niet het geval is. Mensen bij Ajax worden te snel in het zonnetje gezet, laat ze maar is werken voor hun miljoenen. Winterstransfers? Afschaffen die handel, mensen worden te gemakzuchtig en willen niet meer 100 procent gaan voor de club. Dat is mijn gevoel.

Het seizoen is zeker niet ten einde. In de beker kan Ajax revanche nemen op Feyenoord, Ajax doet nog mee in de Champions League en de competitite is zeker nog niet gespeeld. Ajax krijgt PSV thuis en PSV gaat zeker nog punten verspelen, kortom: alles is nog mogelijk. Daarom vraag ik jullie de moed niet te snel op te geven, het seizoen is nog lang, en de club heeft onze steun nu juist nodig, sta je er als Ajax wint? Sta er nu dan ook!

# BEGIN AndroApp RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^wp-json/(.*)/$ /?rest_route=/$1 [NC,L,QSA] RewriteRule ^wp-json/(.*)$ /?rest_route=/$1 [NC,L,QSA] # END AndroApp

Geef een antwoord