Ajax vulkaan staat op uitbarsten

De vulkaan bij Ajax staat op uitbarsten, schrijft De Telegraaf maandagochtend. In de aanloop naar de Klassieker wierp mental coach Joost Leenders ten overstaan van de selectie de vraag op wie er ontevreden was over de staf. Veel spelers, zo niet alle, staken hun hand op.

Tijdens een sessie tussen de selectie groep en Leenders in de kleedkamer om de werkrelatie te verbeteren stak nagenoeg de hele selectie zijn hand op toen de vraag werd voorgelegd wie de staf van Ajax slecht vindt.

Het polsen van het gemoed, twee dagen voor de klassieker, in de kleedkamer en de kritiek richtte zich niet allen op hoofdtrainer Alfred Schreuder. Mogelijk ook op de assistent-trainer, keeperstrainer en de medische staf. Maar door de vraag zo breed als mogelijk te stellen, stond Schreuder al met één been in het trainersgraf.

Ajax pakte in de Klassieker tegen Feyenoord een punt, (1-1) en is al zes wedstrijden zonder overwinning in de Eredivisie. Driessen: ‘Met het levensgevaarlijke polsen is Schreuders positie verder aangetast. Deze beginnersfout, deze inschatting is typerend vor het disfunctioneren van alles en iedere bij en rond het eerste elftal van Ajax dit seizoen.’

Rick Van Zon

Learn More →

Geef een antwoord