“Ajax staat voor mooi combinatiespel, veel jong talent gecombineerd met ervaren mannen.”

Wij hebben een nieuw rubriek, iedere week komt er bij ons een Ajacied aan het woord om te vertellen over zijn ervaringen met Ajax, deze week is het de beurt aan Arno Coppens.

Arno Coppens is lid van De Ajacieden, hij komt uit België, een tof inkijkje over wat Belgische Ajacieden denken over ons aller Ajax.

1. Hoe ben je in aanraking gekomen met Ajax?

“Als kleine jongen droom je er vaak van om profvoetballer te worden, mijn vader kent de mama van Jan Vertonghen goed en zo heb ik dan als cadeau voor mijn elfde verjaardag een shirtje van Jan en een wedstrijd in de VIP gekregen. Sindsdien ook continu Ajax blijven steunen.”

2. Wie is je favoriete (oud)ajacied?

“Heb er meerdere: Luis Suarez, Vertonghen, Alderweireld, Anita, De Ligt en De Jong.”

3. Welke wedstrijd die je hebt meegemaakt vond je het mooist?

“Titelwedstrijd tussen Ajax en Twente in 2010”

4. Wat was de eerste wedstrijd die je hebt gezien?

“Ajax-Heracles 4-0”

5. Heb je plannen om een keer naar de Arena te gaan?

“Volgend jaar minimaal 1 wedstrijd, de ArenA is vrij ver van me (4 uur) maar heb het er zeker voor over.”

6. Wat betekend Ajax voor jou?

“Ajax staat voor mooi combinatiespel, veel jong talent gecombineerd met ervaren mannen. Het is altijd een genot om naar de Ajacieden te kijken.”

7. Sinds wanneer begon je met het volgen van Ajax?

“Sinds 2008, ik was meteen verkocht toen ik een wedstrijd had gezien. Ik zou zo graag meerdere keren willen gaan maar qua vervoer is dit zeer moeilijk.”

8. Welke Ajax wedstrijd was echt een dieptepunt voor Jou?

“Dit seizoen de 6-2 tegen Feyenoord vond ik wel een schaamtelijke vertoning. De spelers hebben elke week de plicht om alles te geven en ze worden er dan ook genoeg voor betaald. Naar supporters toe was dit ook enorm onrespectvol. Ze leven hiervoor en dan zo ten onder gaan…”

9. Wat vind je van Erik Ten Hag?

“Ik snap niet waarom hij zoveel kritiek krijgt. Hij stelt elke week een evenwichtig team op. Hij kiest ook altijd de voetballende oplossing en druk vooruit.”

# BEGIN AndroApp RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^wp-json/(.*)/$ /?rest_route=/$1 [NC,L,QSA] RewriteRule ^wp-json/(.*)$ /?rest_route=/$1 [NC,L,QSA] # END AndroApp

Geef een antwoord