Voorbeschouwing: Ajax – FC Twente, is dit Schreuder zijn laatste wedstrijd?

selectie ajax

Vandaag ontvangt Ajax om 9uur in eigen huis FC Twente, de ploeg uit Enschede is in een uitstekende vorm en vol vertrouwen. De ploeg van Alfred Schreuder zal vanavond alles op alles moeten zetten om tot een goed resultaat te komen.

Ajax

Dat Ajax in een mindere vorm zit is slechts een understatement. De ploeg won voor het laatst in de Eredivisie op 22 oktober en wist daarna 1 keer te verliezen en 3 keer gelijk te spelen, dat het anders moet is duidelijk. Ook is het aantal tegengoals zeer teleurstellend, de ploeg weet al maanden niet meer de 0 te houden in competitieverband en kreeg in de afgelopen 5 eredivisie duels 9 goals tegen.

Dat er wat gedaan moet worden aan de tegengoals is ook duidelijk in Amsterdam. Zo haalde Ajax een nieuwe keeper genaamd Geronimo Rulli en wist het bij zijn debuut meteen de 0 te houden. De Argentijnse wereldkampioen wordt ook aan de aftrap verwacht tegen Twente. Ook zijn er weer selectie updates, zo zijn er weer 6 Ajacieden die de training hebben hervat voor aankomend duel.

FC Twente

Twente verkeert de laatste maanden in een goede vorm. De ploeg is hard op weg om de top aan te vallen, iets wat ze niet verwacht hadden. De ploeg heeft al 7 keer op rij niet verloren en kregen slechts 3 treffers tegen. Ramiz Zerrouki is de smaakmaker op het middenveld bij Twente, na zijn afgeketste transfer naar Feyenoord heeft hij de training weer hervat bij zijn club. Hij word in de basis verwacht tegen Ajax. Het is aan ons om hem zien af te stoppen.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Rulli; Sanchez, Timber, Rensch, Bassey; Álvarez, Taylor, Klaassen; Conceição, Tadic, Bergwijn.

Vermoedelijke opstelling FC Twente: Unnerstall; Sampsted; Hilgers, Pröpper, Smal; Zerrouki, Sadilek, Steijn: Cerny, Van Wolfswinkel, Misidjan.

Bron van de mogelijke opstellingen: Voetbalzone

Levi Broekhuizen

Mijn naam is Levi Broekhuizen, ik ben geboren in Utrecht en ben 19 jaar oud. Momenteel woon ik in Lopik en doe ik de studie Journalistiek aan de Hogeschool in Utrecht. Op jonge leeftijd begon ik al met schrijven, ik ben liefhebber van voetbal en vond het vroeger erg leuk om te schrijven over sport. Daar is mijn liefde voor de journalistiek ontstaan. Momenteel heb ik de droom om aan de slag te gaan in de misdaadjournalistiek, waarbij ik via deze opleiding de eerste stap heb gezet op weg naar deze droom.

Learn More →

Geef een antwoord